Ha ezt az ételt jellemeznem kellene akkor a LEG-LEG-LEG lenne a megfelelő kifejezés rá. Könnyen elkészíthető,az alapanyagok szinte folyamatosan megtalálhatóak otthon,gyors,finom és laktató is egyben :) Bár én bevallom simán leülök egy fél tepsivel és bevágom főételnek,szóval nem kötelező nasiként fogyasztani :)
Hozzávalók egy 20*30 cm tepsi adaghoz
30 dkg tészta ( orsó/fodros nagykocka vagy penne )
2 kis dobozos kefír ( 300 g )
1 kis dobozos tejföl ( 150 g )
3-4 dl tej ( ha van itthon akkor csempészek bele 1 dl tejszínt )
2 csomag vaníliás cukor ( még jobb igazi vaníliával )
2 evőkanál kristálycukor
1 tojás
2 evőkanál étolaj
Fogom a tepsit és beleszórom nyersen/keményen a tésztát. Majd meglocsolom egy ici-pici olajjal. Egy nagy keverő tálban az összes hozzávalót elkeverem és végül egy palacsintatészta sűrűségű masszát kell,hogy kapjak. Ezt a masszát ráöntöm a tésztára. Fontos,hogy mindenhol befedje a tésztát mert ahol egy kis rész is kimarad az sütés után fogtörő lehet :) Végül a tetejére is locsolok egy ici-picike olajat ( hogy ne égjen,tapadjon bele a tepsibe ) 150 °C-on kb. 45 perc alatt megsütöm. Én néha barack lekvárt és porcukrot szórók a tetejére ( bár alapból is nagyon édes ) mert rettentően édesszájú vagyok.
Készítettem már mini alakzatban,muffin formában is. Ekkor a formába kb 10-12 szem tésztát helyeztem és sok-sok masszát öntöttem rá ( a tepsis verzióhoz képest tocsogott ) Mikor megsült még melegen felezett barackot helyeztem a tetejére és egy pici mézet csurgattam rá. Nagyon különleges ízélmény és vanília fagyival totális extázist okoz :D
Jó étvágyat Mindenkinek !!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése