2015. május 18., hétfő

Bounty torta Adri szerint :)


A hétvégén volt a férjem születésnapja. Zsombi baba mellett sajnos mostanában a sütögetésre kevés időm van ezért egy gyors de nagyon finom tortát készítettem. Neve nem volt,de amikor megkóstoltuk akkor mindketten azt mondtuk olyan mint a Bounty :)  Ezért az elnevezés :)





Hozzávalók egy 21 cm átmérőjű torta elkészítéséhez 

Piskóta alap :

1 dobozos kefír ( a doboz a mérce a többi hozzávalóhoz )
1 doboz kristálycukor 
2 csomag vaníliás cukor
3/4 doboz olaj
1/2 csomag sütőpor
2 doboz liszt
1 doboz zabpehely


Csoki krém : 

1 tasak csoki fagyipor alap
2 dl tej ( vagy 1 dl tej + 1 dl tejszín )
2 evőkanál kókuszreszelék
2 evőkanál Carte D'or kókuszos fagyi


Csokimáz :

100 g étcsokoládé
2 evőkanál víz


A tészta hozzávalóit összekeverem és egy 21 cm átmérőjű kivajazott,kilisztezett kör alakú tepsibe öntöm. Előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt 160-170 °C-on megsütöm. Közben a krémet elkészítem a tasakon leírtak szerint és hűtőbe teszem. Ha megsült a tészta akkor kettévágom. A tészta hűtését elősegíthetem ha 1-1 evőkanálnyi kókuszos jégkrémet kenek rá. Ezzel az ízesítés is megkezdődött. Ha teljesen kihűlt a 2 lap akkor az egyiket megkenem a krémmel ( csak 1 réteges a torta ezért az összes krémet ráhelyezem ) Ha nem alkalmaztam a jégkrémes ízesítést akkor a krém tetejére szórok 2 evőkanál kókuszreszeléket. Ezt követően rákerül a tortalap teteje a krémre. Egy kicsit hagyom állni a hűtőben amíg elkészül a csokimáz. Gőz fölött a csokit 2 evőkanál vízzel hígítva megolvasztom. Végül a torta tetejére öntöm,kenem a csokit. Könnyen szilárdul így gyorsnak kell lenni. Aki nagyon szereti a kókusz ízt az még a tetejére hinthet egy picike kókusz reszeléket. Végül hűtőben 2-3 órát pihentetem,majd tejszínhabban tálalom :)