Amióta szeretek sütni próbáltam megtalálni a tökéletesen nyújtható,könnyen kezelhető-formázható és tartós nem folyós fondant-ot. A google segítségével pedig azt hiszem meg is találtam idővel. segítségemre ez az oldal volt : http://tortatermeszetesen.hu/nyujthato-fondant-keszitese-hazilag/
Továbbá a formázás és mintázásban : http://shop.glazur.hu/tortadiszitesi_segitsegek_fondant_figurak_cukorpaszta_viragok/fondant_masni_keszitese_kepekben
Persze van még mit fejlődnöm:D de azért hatalmas örömben volt részem,hogy végre sikerült egy olyan fondantot készítenem ami nem tört,nem folyt,nem száradt és az íze is finom :) Én a videóban szereplő mennyiséget megfeleztem mivel próba volt és csak muffinok díszítéséhez szükséges mennyiség kellett.
Hozzávalók és az elkészítés folyamata
kb. 50 dkg porcukor ( felezve külön edényekben,leszitálva )
1/2 evőkanál zselatinpor
2 evőkanál víz ( + 1 evőkanál ételfesték ha folyékony színezőt használsz )
1 evőkanál minőségi vaj
1 evőkanál méz
1. lépés :
A zselatinport és a vizet kikeverjük majd gőz felett melegítve
hozzáadjuk a vajat és a mézet.
2. lépés :
A porcukorhoz az elkészült folyadékot hozzáadva elkezdjük a keverést.
Ha színezzük ekkor kerül bele a festék is.
3. lépés :
Addig adagoljuk a plusz porcukrot amíg gyúrható állagú lesz a fondant és nem tapad.
4. lépés
Hűtőbe tesszük állni fóliába becsavarva 1 napra majd szobahőmérsékleten
kinyújtjuk és felhasználjuk díszítésként :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése