Rákóczi túrós
/ segítségemre volt a sütigyár.hu oldal,de módosítottam a recepten
aját ízlésem és tapasztalatom szerint /
/ segítségemre volt a sütigyár.hu oldal,de módosítottam a recepten
aját ízlésem és tapasztalatom szerint /
Tészta hozzávalói :
30 dkg finomliszt
10 dkg vaj
15 dkg kristálycukor
1 kis dobozos tejföl
Fél csomag sütőpor
1 kiskanál szódabikarbóna
1 tojás sárgája
( fél citrom reszelt héjja,de nálunk a férjem nem szereti )
Krém hozzávalói :
25 dkg túró
2 tojás sárgája
10 dkg kristálycukor
2 csomag vaníliás cukor
( fél citrom reszelt héjja + mazsola,de nálunk a férjem ezt se szereti )
Díszítéshez :
3 tojás fehérje ( felverve )
10 dkg porcukor
1 csipet só
és baracklekvár
A tészta hozzávalóit összegyúrom és kb 1,5 cm vékonyságúra nyújtom. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem és közepes lángon,alsó-felső sütésű módban ( kb. 150°C ) kb. 15-20 percig sütöm,amig a teteje kicsit megszilárdul. Közben a krém hozzávalóit összekeverem. Ha a tészta félig megsült akkor ráöntöm a krémet és készre sütöm kb 45 perc alatt. Addig a tojásfehérjét felverem majd hozzáadom a cukrot és a sót. Ha megsült a tészta a krémmel akkor még melegen elkezdem csíkokban,átlósan felvinni a tetejére a tojáshabot habzsák segítségével. Utána a langyosított,olvasztott baracklekvárral is átlósan csíkozok. Végül egy 5 percre még visszadobom a sütőbe az egészet,hogy a tojáshab egy picit megpiruljon rajta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése